Bio-based isoleren. Wat houdt dit in?

Bio-based isoleren draait om het gebruik van natuurlijke en hernieuwbare materialen als isolatie in gebouwen. In tegenstelling tot traditionele isolatiematerialen, die vaak op aardolie gebaseerd zijn, maken bio-based isolatiematerialen gebruik van hernieuwbare bronnen zoals plantaardige vezels, dierlijke producten en gerecyclede materialen. Voorbeelden hiervan zijn cellulose, hennep, schapenwol en gerecycled katoen.

Deze natuurlijke materialen bieden niet alleen uitstekende thermische prestaties, maar ze zijn ook milieuvriendelijker en duurzamer dan veel traditionele isolatiematerialen. Bio-based isolatie draagt bij aan het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en vermindert de CO2-uitstoot die gepaard gaat met de productie van isolatiematerialen.

Door te kiezen voor bio-based isolatie kunnen woningeigenaren niet alleen energie besparen en de ecologische voetafdruk van hun woning verkleinen, maar ook bijdragen aan een meer duurzame en veerkrachtige toekomst. Het gebruik van natuurlijke materialen in isolatie helpt niet alleen om de impact op het milieu te verminderen, maar zorgt ook voor een gezonder binnenklimaat en draagt bij aan een betere luchtkwaliteit. Kortom, bio-based isoleren is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het comfort in uw huis.

 

Wij isoleren al ruim 13 jaar lang met bio-based isolatie materiaal, namelijk Easycel cellulose.

Subisidie Bio-Based bonus

Naast de normale ISDE-subsidie, kunt u als woningeigenaar extra subsidie krijgen op het moment dat uw woning word geïsoleerd met bio-based materiaal.

ISDE subsidie Bio-Based

Benieuwd naar de bio-based isolatie mogelijkheden bij u thuis?

Neem gerust contact met ons op: