Gemeente Den Haag stopt met verstrekken van subsidie

Bericht vanuit de gemeente Den Haag:

Naar aanleiding van uitbreiding regelingen Rijk en het Coalitie akkoord (vooral aandacht voor sociaal economisch zwakkere wijken) komt een herziening van de subsidieregeling. De eerste contouren zijn besproken in de Staf Energietransitie.

Dit betekent dat we nu echt met nadruk moeten aangeven dat de subsidie regeling gemeente echt maar tot eind 2022 (uitvoerdatum) loopt.

Het Rijk subsidieert inmiddels ook 1 maatregel.

En het Rijk biedt een renteloze lening aan voor woningeigenaren met een inkomen tot 45.000 euro.

 

Mooie beelden in het praktijkonderzoek over vloerverwarming in combinatie met reflecterende folies van Tonzon:

RenovatieTotaal-special-Renovatiebeurs-29-april-2022

 

Reflectie houdt je warm
Het gebruik van reflectiefolie als isolatiemateriaal bestaat al veel langer dan vaak gedacht. En ook buiten het isoleren van woningen is het een uiterst effectieve methode gebleken. Zo is een EHBO reddingsdeken gebaseerd op hetzelfde principe als het materiaal waar wij mee werken. Een reddingsdeken – oftewel isolatiedeken – is een dunne deken van aluminium reflectiefolie en wordt gebruikt door hulpverleners om personen te beschermen tegen (extreme) kou. De zilverkleurige binnenkant van de deken houdt zo’n 80% van de lichaamswarmte vast, puur door reflectie! En daarmee kunnen mensen beschermd worden tegen onderkoeling of bevriezing. Deze techniek heeft zich al jarenlang ruimschoots bewezen. Een reden te meer om samen eens naar de beste isolatieoplossing voor uw woning te kijken.

We hebben deze maand een banner van ons bedrijf op “ons ADO”.

Kijk voor meer info op: https://onsado.nl

 

De winter komt eraan: topdrukte voor isolatiespecialist.com!

Bron: Duurzaam Den Haag

 

De winter komt eraan: topdrukte voor isolatiespecialist.com!

Met hun kantoor aan De Binckhorst vormen Esther en Patrick Terheijden sinds 2010 een sterk isolatie-team. Ze zijn de eigenaren van het bedrijf isolatiespecialist.com en merken dat de vraag naar isolatie van woningen elk jaar weer stijgen. ‘We isoleren drie vloeren per dag, maar zouden er nu zelfs vijf kunnen doen!’ Zo sterk is het bewustzijn om wat aan isolatie te doen inmiddels doorgedrongen.

Van makelaardij naar isolatie

Voordat ze hun bedrijf in de isolatie startten werkten Esther en Patrick Terheijden jaren lang in de makelaardij. Toen Patrick een vriend te hulp schoot bij het isoleren van een huis, kwam hij voor het eerst in aanraking met Tonzon isolatie.

Patrick: ‘Ik merkte dat dat deel van het huis dat geïsoleerd was, een stuk warmer bleef dan voorheen. Daar was ik zo van onder de indruk dat ik meteen dacht dat daar de toekomst lag. Toen ook nog bleek dat er vanuit de gemeente Den Haag subsidie werd gegeven voor het isoleren van je huis, was ons besluit snel genomen. We hebben toen zo’n 7-8 jaar geleden dit bedrijf opgericht. Na zelf het vak ons eigen gemaakt te hebben met de nodige cursussen en ervaringen in de praktijk konden we de verworven kennis doorgeven aan onze eigen installateurs, die nu vakkundig het isolatiemateriaal kunnen aanbrengen.

Omslag energietransitie en hart voor milieu

De eerste klus vond plaats bij een huis aan de van Merlenstraat, waar het materiaal aan een keukentafel op maat werd gesneden. Vanuit hun ervaring in de makelaardij valt het Patrick en Esther op hoe de interesse aan het veranderen is.

Patrick: ‘Kopers en verkopers waren 10 jaar geleden nog niet zo bezig met het verduurzamen of isoleren van woningen. Toen wij net begonnen kwam de omslag. Doordat het isoleren gesubsidieerd werd, was men gemakkelijk te overtuigen. Ik dacht: dat is een mooie kans! Daarnaast hebben wij ook een hart voor het milieu, je wilt je steentje bijdragen, toch?! Dat kon mooi met de oprichting van isolatiespecialist.com!’

Esther: ‘We zijn nog nooit zo druk geweest. We isoleren enkele vloeren per dag, maar we zouden er wel vijf kunnen doen, zo groot is de vraag! Niet alleen het aantal aanvragen stijgt, mensen verdiepen zich er ook beter in. Er gaan geen spookverhalen meer rond over dat je je hele vloer open moet halen. Via de kruipruimte kunnen wij de isolatie meestal binnen een dag aanleggen, zodat overlast tot een minimum kan worden beperkt.

Patrick en Esther, van makelaars naar isolatiespecialisten
Esther met een rol Isobooster – bubbeltjesfolie. Zo’n rol is goed voor 15m2 aan isolatie.

Aluminium, plastic en luchtkussens

Waar vroeger piepschuim als isolatie werd gebruikt worden tegenwoordig andere materialen toegepast die nog minder warmte doorlaten. Voor het isoleren van de vloer werkt isolatiespecialist.com met twee typen materialen van de merken Tonzon en Isobooster.

Patrick: ‘In de kruipruimte brengen we een plastic folie aan op de bodem. Dat stopt de voortdurende verdamping uit de grond. Daarnaast brengen we hoogwaardige folie aan, dat materiaal bestaat uit verschillende luchtkussens voorzien van lagen aluminium. Op deze manier wordt 99% van de warmtestraling gereflecteerd. In tegenstelling tot dikke materialen die warmte absorberen, reflecteert dit folie zowel de warmte als de kou.’

Waarom isoleren

Waarom je huis isoleren? Je kunt er verschillende redenen voor bedenken. Natuurlijk voor een gezonde toekomst, zo ook voor een stijging in je wooncomfort en een daling van je energierekening.

Esther: ‘Denk aan de toekomst van je kinderen en je familie. Voor een toekomstbestendige omgeving moet je nu de maatregelen nemen voordat het te laat is. Voor een  CO₂-neutrale situatie in 2030 moet er ontzettend veel gebeuren.’

Patrick: ‘Laat het isoleren over aan vakmensen. We zien nu bijvoorbeeld dat er als isolatiemateriaal met purschuim of andere schuimen wordt gewerkt, dat gaat snel, maar het is korte-termijn-denken. Bovendien dek je er alles mee af, en dat is, zeker bij een houten constructievloer, niet gewenst omdat de constructie dan mogelijk ‘stikt’! Als er geen ventilatie is, dan kan je niet gaan isoleren. Daarom controleren wij bij elke vloer, of het nu houtconstructie of beton betreft, op deugdelijkheid van de ventilatie.

Zelf aan de slag

Wil je na het lezen van dit interview zelf aan de slag met isolatie? Bekijk dan de voorwaarden voor het aanvragen van de subsidie bij de gemeente. Wees er snel bij, de aanvraag kun je nog t/m 31 december 2020 indienen! Heb je een vraag of wil je meer weten over het werk van Esther en Patrick? Neem dan contact met ze op of lees meer via www.isolatiespecialist.com.

Flatgebouw aan de Elisabeth Brugsmaweg te Den Haag